Sasfészek -A nemzeti blog

Az úgynevezett nemzeti oldalról szól ez a blog. A radikális politikai élet szereplői egy helyen. Néha egyéb más közéleti téma s megjelenik. Nézd! Olvasd! Írj kritikát!

Hirdetés

Agyunk képességeinek teljes kifejlesztése

2010.11.28. 09:04 after80

Bár alapvetően a Transzcendentális Meditációt kívánja népszerűsíteni az oldal de emellett érdekes dolgokat tudhatunk meg az agyról. A következő idézetek a egyes cigányokra is igazak lehetnek.

"- A stresszes tapasztalatok akadályozzák a frontális lebeny fejlődését. A stresszes tapasztalatok közé pedig besorolnám az alkohol és drogfogyasztást, a csonka családokban töltött gyermekkort vagy a bűnözéstől és az erőszaktól való állandó félelmet. Még a rossz étkezési szokások is stresszt hoznak létre. Amikor pedig valakinek a frontális lebenye nem fejlődnek ki, primitív életet él."

"- Kimutatható ez a változás az agyban?

- Teljes mértékben. Azoknak az embereknek az agyában, akik impulzívak, akik nem képesek kontrollálni cselekedeteiket, a frontális lebeny nem aktiválódik. Megint csak kiemelném, hogy ezek az emberek primitív módon szemlélik a világot: „Látom a csokoládét – elveszem a csokoládét. Látom az autót, elveszem az autót. Ez a fickó furán nézett rám, laposra verem.” Ilyen a világuk."

Forrás:

http://tminfo.hu/tudomanyos-kutatasok/agyunk-kepessegeinek-teljes-kifejlesztese/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr562478280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása