Sasfészek -A nemzeti blog

Az úgynevezett nemzeti oldalról szól ez a blog. A radikális politikai élet szereplői egy helyen. Néha egyéb más közéleti téma s megjelenik. Nézd! Olvasd! Írj kritikát!

Hirdetés

Radicová tárgyalna a magyarokkal

2010.06.25. 00:10 after80

A szlovák kormányfő jelölt Iveta Radicová lett.

Radicová a kampányban - Fico populizmusával szemben - nyugatias, liberális politikai felfogását hangsúlyozta, többször kijelentette: példaképének Angela Merkel német kancellárt tekinti. Márciusban az Új Szónak adott interjújában úgy nyilatkozott, nem híve a támadó politikának, nem célja „politikai ellenfelei likvidálása”. A kettős állampolgárság kérdésében elítélte Fico fenyegetőző politikáját, az Európai Néppárt keretében magyar-szlovák tárgyalásokat kezdeményezett a választások utánra, az SDKÚ pedig saját javaslatot fogalmazott meg az ügyben.

Az SDKÚ a választásokon 28 mandátumot szerzett, a négy jobboldali párt összesen 78 helyet kapott a 150 fős parlamentben. A koalíció megalakulása optimizmusra adhat okot a magyar-szlovák viszonyban, mivel mind a négy párt nyitottabb, emberközpontú szemléletet képvisel, ami segítheti a párbeszéd kialakulását a két ország között - vélte Szesztay Ádám, a Magyar Országgyűlés Külügyi Hivatalának főosztályvezető-helyettese egy konferencián. Radicová kormányát ugyanakkor az erős ellenzék és koalíció törékenysége veszélyeztetheti, a négy párt között több kérdésben is vita alakulhat ki.

fn.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr72108075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása