Sasfészek -A nemzeti blog

Az úgynevezett nemzeti oldalról szól ez a blog. A radikális politikai élet szereplői egy helyen. Néha egyéb más közéleti téma s megjelenik. Nézd! Olvasd! Írj kritikát!

Hirdetés

Teleki László a cigányok prédikátora

2010.03.14. 12:23 after80

Sárbogárd - A megoldás az oktatás és a foglalkoztatás - állítja Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyekért felelős államtitkára, megjegyezve: meg kell ismerni végre egymás kultúráját.

 

 

 

- Mikor fogunk kimászni ebben az országban abból az ördögi körből, hogy valakire, valakikre, akárkikre, egy népcsoportra bűnbakként mutassunk rá?


- Egy gondolatig nyúljunk vissza a harmincas évekig! Akkor azért kerestek bűnbakot, mert valamit válaszolni kellett a gazdasági válságra. Ugyanez a helyzet most is: Magyarországnak mindenképpen rendeznie kell a helyzetét, hogy ez a bűnbakság, akár cigányok, akár zsidók, de bármely más nemzeti vagy etnikai kisebbséggel szemben ne jelenhessen meg. Úgy gondolom, legalább ilyen fontos tényező, hogy az áprilisi országgyűlési választáson kik kerülnek hatalomra. Ha a magyar országgyűlésben demokratikus pártok alkothatják majd a többséget, amelyek demokratikus lehetőségeket találnak a romák problémáinak megoldására, akkor a nagy összeveszések elkerülhetők.

 

- Miért nem használja az integráció kifejezést?


- Szándékosan. A hazai cigányságnak nem beolvadnia kell, hanem a kultúráját, a nyelvét, az identitását megtartani - természetesen elfogadva a többségi társadalom kultúráját, hagyományait.

 

- Kössük akkor csomóba a két válaszát! Mit ért azon, hogy demokratikus párt?


- Nekem az MSZP is az, és a Fidesz is, de sorolhatnám az MDF-től kezdve a szabad demokratákig. A Jobbikot viszont nem tudom ebbe a sorba állítani. Ők a cigányságot kívánják bűnbakként megtalálni és felmutatni. Most mi vagyunk az első számú támadási célpont, ha majd elfogyunk, s ha elfogy a zsidóság, akkor jönnek a szőkék és kékszeműek vagy akárki más.

 

- Beszéljünk még egyértelműbben! A buszmegállóban így mérgelődnek: mert bezzeg a cigányok megkapják a szociális támogatást, nem kell érte tenniük semmit. Egyre többen szorgalmazzák, hogy a szociális törvényt kellene végre módosítani, eltörölni azt a bizonyos paragrafust, amelyik a támogatást nem engedi teljesítményhez kötni.


- Nem lehet egy kisebbséget általánosítani, nem lehet azt mondani, hogy minden cigány lop és bűnöző. Ha a közel hétszázezer roma között valaki lop, valaki bűnöző, azt a tettéért el kell ítélni, meg kell büntetni. A nem cigányt természetesen ugyanúgy. Ne legyen kivétel! De ne akarjon senki cigánybűnözést hirdetve szavazatokat szerezni!

- Ne meneküljön ki a szociális kérdés ügyéből, mert ez fontos!


- Munkát kell biztosítani a romáknak. Akkor nem lesz szükség arra, hogy segélyt kapjon. A támogatásoknak csak egy harmadát kapja ez a kisebbség. A lényeg: a segélyt váltsa fel a munka. Hálót adjunk végre, és ne halat. Legalább ilyen fontos az oktatás. Szakma kell, roma értelmiség kell! Csak így várhatunk megoldást.

 

C-PRESS - fmh.hu

Ha a zsidók és a cigányok elfogynak jönnek a szőkék és kék szeműek? Már az árják sem kellenek? Megy a hülyítés rendesen!!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sasfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr731838629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillafuck (törölt) · http://csillafuck.blog.hu/ 2010.03.15. 07:59:05

most ha őszintén megkérdezünk néhány embert - kamera nélkül, privát - hogy akar e a környékére cigányokat, senki nem fogja azt monda, hogy igen. Mert minden nap hallok egy új sztorit, hogy most melyik ismerősömet ütötték le a Héven, utcán, éjszakai buszon. Helyre kell rakni őket. A zsaruk nem tudnak mit csinálni velük, mert a börtönön tele vannak (velük) és csak nyaralni járnak oda. Szinte az össze történet, amit barátaim meséltek, főszereplői cigányok. Miért nem lehet ezeket kitelepíteni innen, nem emberek!

dowan 2010.03.17. 13:37:39

Hihi .. esélyegyenlőségről beszélünk?? Mi van ?? Ha egyenlőek lennének az esélyek, akkor nem lenne kivétel. Mindig arról beszélünk, hogy kisebbség etnikum. Szerintem sem az alkotmány sem más nem tesz különbséget rasz, felekezet, vallás, vagy nyelv alapján. Szóval ennél fogva az illető tisztsége és egyéb ezzel a témával kapcsolatos politikai / gazdasági "ügyosztály" létezése alkotmányellenes ... mert ha nem akkor, ebben az esetben kellene magyarügyi irodát is csinálni.
süti beállítások módosítása