Sasfészek -A nemzeti blog

Az úgynevezett nemzeti oldalról szól ez a blog. A radikális politikai élet szereplői egy helyen. Néha egyéb más közéleti téma s megjelenik. Nézd! Olvasd! Írj kritikát!

Hirdetés

A Hősök terét ellepik a roma bértüntetők

2009.10.11. 13:06 after80

Ma érkezik a budapesti Hősök terére a gyalogos cigánymenet, amely október 3-án indult el Jászladányból, hogy így demonstráljon a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen. A körülbelül húsz fős mehnetet persze kiegészítik közbenzből, buszok hozzá a többi cigány bértüntetőt, hogy ne legyen szuper égés a cigányok teljes érzéketlensége miatt, hiszen csak pénzért vettek volna részt a "gyaloglásban"

 

 

 

 

A Jöjj és Lásd elnevezésű akció keretében Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke néhány aktivistával, és szimpatizánssal kelt útra. A menethez a Hősök terén csatlakoznak az ország különböző részeiből buszokkal érkező tiltakozók, akikkel együtt indulnak a Sándor-palotához, hogy terveik szerint átadják Sólyom László köztársasági elnöknek a Magyarországon élő romákat érintő hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó petíciójukat. Hunhir

Már megint kirendelte meg a roma demonstrációt?

Érdektelenségbe fulladt a rendezvény, állítólag a rossz idő miatt. Az FN cikke szerint a következő volt a program:

Elsőként Szilvási István, a Szilvási Gipsy Band vezetője beszélt az egybegyűltekhez. Elmondta: a demonstráció nem arról szól – mint ahogy a sajtó azt hírül adta -, hogy a cigány vezetők volnának felelősek a romák kitaszítottságáért. A pesti pubokban nincs szükség cigányzenére, ezért a roma muzsikusok paprikát árulnak – mondta.

Úgy vélte, a börtönökben azért több a roma fogva tartott, mert ugyanazért a bűncselekményért a cigányok súlyosabb büntetést kapnak, mint a többséghez tartozók.(ez már fájt! szerk.) ”Bűnözik a cigány, hogy legyen mit enni, mert számára a család a legfontosabb” – mondta, és úgy vélte, hosszabb távon az integrált oktatás oldhatja meg a cigányság gondjait.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sasfeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr51442359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyergyoka 2009.10.13. 09:05:27

figyejjetek má matyarok mátó minden becsűletes romacsávó doóógoóózni fok
meglássátok matyarok, minden becsűletes ember róma, akarsz én mondani minden roma dókozni fok, és nem várjuk má mik a segijit, és minten becsűletes matyar csávót mátúl szeretettel várjuk a tavaszmeszö ucába

atyon a dévla a cigánynakis, rómánakis szépjövö. mék a matyarnak is

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.10.16. 23:20:55

megszünik az előzetes moderáció
süti beállítások módosítása